Ton Overheid gekozen tot lijsttrekker CDA

Vorige week hebben de leden van CDA-Ridderkerk Ton Overheid unaniem verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Ton Overheid

Ton Overheid (53 jaar) is een nieuwkomer in de Ridderkerkse politiek. Hij gaat zijn kwali-teiten inzetten voor het CDA: “Ik vind het contact tussen mensen heel belangrijk. Ik ben zelf ook een echte teamspeler. We horen om te zien naar elkaar, of dat nu binnen het gezin, familie of de samenleving is. Samen moeten we als samenleving een stapje verder komen. Ik ben vereerd en dankbaar voor mijn uitverkiezing tot lijsttrekker en sta te popelen om te beginnen met de campagne. Er is zoveel te doen!”

De tweede nieuwkomer op de kieslijst is de nog jonge Victor Mijnders (23 jaar). Victor is nog maar net afgestudeerd in Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit en een aantal jaren voorzitter geweest van de Jongerenraad in Ridderkerk.

Dick Breeman (63 jaar, raadslid), Henk Hulleman (28 jaar, nieuwkomer), Jos Hulhoven (46 jaar, nieuwkomer) en Els Berkhout (54 jaar, raadslid) staan resp. op de derde, vierde, vijfde en zesde plaats van de lijst. De twee uitgangspunten voor de samenstelling van de kieslijst waren: ruimte geven aan nieuwe en vooral jonge kandidaten en inzetten op kwaliteit en potentie op de lange termijn. Dit lijkt met tal van nieuwe en ook jonge gezichten in de top van de lijst goed te zijn gelukt.

De volledige kandidatenlijst vindt u hier:

KANDIDATENLIJST VOOR DE

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 21 MAART 2018