Leen Kruithof

Vijfenzestig jaar geleden ben ik geboren in Rijsoord aan de Lagendijk. Na twintig jaar werd het dijkhuisje verruild door een ruime woning in de Bloemenbuurt. Vanaf mijn huwelijk woonde ik aan de Schepenstraat naast Obadja en toen het huisje te klein werd dit ingewisseld voor een groter huis in Drievliet, waar ik nu nog steeds tot volle tevredenheid woon. Ik kan dus zeggen dat ik mijn hele leven in Ridderkerk heb gewoond.

Ik vond studeren heel leuk en heb daardoor alle technische scholen doorlopen. Wilde ik bij het betreden van de trappen van de LTS nog meubelmaker worden, dat veranderde al snel in de nog steeds aanwezige interesse voor de Elektrotechniek. Tijdens mijn studie ben ik getrouwd met Marjon en wij kregen in de loop van de jaren vier kinderen en een (nu nog) onbekend aantal kleinkinderen.

Na de Technische Hogeschool in Delft was er geen school meer en startte ik mijn loopbaan bij GTI, een grote technische installateur en werd na een aantal jaren directeur van de vestiging in Rotterdam. Na vele jaren verruilde ik dit bedrijf door een bliksembeveiligings-bedrijf in Wijk bij Duurstede.

De drang naar een eigen bedrijf werd ruim veertien jaar geleden verwezenlijkt. Ook was ik wiskundeleraar aan het Farelcollege. Nu nog ben ik officieel KNVB scheidrechter en doe ik een handvol taken binnen de voetbalvereniging Rijsoord en de Kerk De Levensbron.

Heel lang geleden ben ik lid geworden van het CDA, eerst als gewoon lid, maar al snel ben ik gevraagd om zitting te nemen in het bestuur. In de loop van de tijd ben ik ook geplaatst op de verkiezingslijst en sindsdien bezoek ik de commissie Samen Leven (financiën, veiligheid en welzijn). Sinds september 2013 vorig jaar zit ik in de gemeenteraad. Belangrijke onderwerpen die mij aanspreken zijn: het sociaal gezicht van Ridderkerk, de veiligheid, het financiële beleid, economie en werk.