Jos Hulhoven

Armoedebestrijding en Sociaal Beleid zijn twee onderwerpen waar ik mij de komende vier jaar voor wil gaan inzetten. Als parttime postbode van 47 jaar ondervind ik aan den lijve wat het is om met weinig geld rond te moeten komen. Vandaar dat ik mij goed kan inleven in deze problematiek. Binnen het CDA zijn twee grondbeginselen die aan deze onderwerpen raken: ‘rentmeesterschap’ en ‘solidariteit’. Rentmeesterschap wil zoveel zeggen als goed voor de aarde, die onze verantwoordelijkheid is, te zorgen.

Dat betekent onder meer dat we een samenleving achter willen laten die het waard is om in te leven. Oftewel, er dient een sociale infrastructuur te zijn (politiek, gezin, sport, kerk). Ook de armeren onder ons moeten daaraan kunnen deelnemen.

Dit raakt aan een ander beginsel dat ik hier wil noemen: ‘solidariteit’. Iedereen heeft recht op een waardig bestaan en de overheid garandeert daarom de basis van sociale zekerheid (onderdak, eten, medische zorg). Na het volgen van een aantal studies met betrekking op het openbaar bestuur ken ik de taaie weerbarstigheid van de vaak bureaucratische werkelijkheid en als bewoner van wijk centrum ben ik van plan om komende vier jaar na de verkiezingen van 21 maart mij, naast mijn werk, volledig voor het CDA in te gaan zetten om met name ons Ridderkerk een stukje beter door te kunnen geven dan het nu is.