Herstructurering woningen Rijsoord

Herstructurering woningen Rijsoord (raadsvergadering 18 mei 2017)

De 46 bestaande woningen tussen de Gerard Alewijnszstraat en ds Sleeswijk Visserstraat gesloopt, waarna er 47 nieuwe woningen zullen worden teruggebouwd. Het plan zal bestaan uit een combinatie van 16 grondgebonden woningen voor gezinnen en 31 appartementen voor senioren of starters. Hiervan zijn 39 woningen bedoeld voor de sociale verhuur en 8 grondgebonden eengezinswoningen voor de vrije sector verhuur.

Het doel van de herstructurering is het vervangen van de kwalitatief slechte en krappe beneden- en bovenwoningen door kwalitatief goede woningen die voldoen aan de eisen van deze tijd. De woningen zijn verouderd. De leeftijd is rond de 50 jaar. De technische kwaliteit van de woningen is matig, evenals de energiezuinigheid. De woningen zijn te klein volgens de huidige standaard.

De woningen wordt uitgevoerd als 0-op-de-meter-woningen. Dat is voor het CDA een grote wens die hiermee in vervulling gaat. De participatie is uitvoerig gedaan en goed beschreven. Helaas vinden wij dat door de nu drie-laags woningen het dorpse karakter wordt aangetast. Verder kunnen wij ons goed vinden in dit raadsvoorstel. Het raadsvoorstel is met grote meerderheid aangenomen.

Leen Kruithof

 

foto