Els Berkhout

Mijn naam is Els Berkhout-Emond. Ik ben geboren op 12-01-1963 in Den Haag. Sinds mijn 6de jaar woon ik in Ridderkerk. Ik ben gehuwd met Piet Berkhout en moeder  van 2 zonen (Peter 1985 gehuwd en Erwin 1989 woont nog thuis). Wij wonen nu 28 jaar aan de Rijksstraatweg 328 te Ridderkerk (Rijsoord).

Kerkelijk gezindte: Nederland Hervormd (PKN) belijdend lid gemeente Goede Herderkerk.

Opleiding MBO+ .

Ik werk 3 dagen in de week als boekhouder bij een aannemer te Asperen. De resterende uren in de week zet ik mij in als mede-ondernemer in ons familiebedrijf Berkhout Kunststof Kozijnen te Ridderkerk.

Ruim 2 jaar heb ik mij actief ingezet (functie bestuurslid-penningmeester) voor de bewonersvereniging van de Rijksstraatweg 322-408. Als bestuur hebben wij getracht contact te krijgen met de lokale politiek in de gemeenten Ridderkerk-Barendrecht-Rotterdam en provincie Zuid Holland en de directeur van de Gemeenschappelijke regeling Nieuw Reijerwaard. De oprichtingsfase bewonersvereniging en het traject tot aanname van het inpassingsplan is nu voltooid.

Peter Meij heeft mij afgelopen zomer benaderd met de vraag of ik mij wilde gaan inzetten voor het CDA Ridderkerk. Hier heb ik goed over nagedacht en ik heb besloten mij beschikbaar te stellen voor het CDA.

Na gesprekken te hebben gevoerd met Peter en de vertrouwenscommissie ben ik lid geworden van het landelijke CDA.  Begrippen als actief samenbindende maatschappij, maatschappelijk initiatief, rentmeesterschap, zorg en de toekomst, betrouwbare overheid en rechtvaardigheid spreken mij zeer aan.

Mijn bestuursfunctie van de bewonersvereniging heb ik neergelegd, een nieuw bestuur is gevormd, en ik blijf lid van de bewonersvereniging. Zolang het kan neem ik deel aan het wijkoverleg Rijsoord.

Naast het runnen van de gezamenlijke huishouding, het verrichten van de werkzaamheden heb ik de “drive” om mij persoonlijk te ontwikkelen. Verdere liefhebberijen: gezellig samenzijn met familie en vrienden, wandelen, fietsen en creatief bezig zijn.