Dick Breeman

Ik ben Dick Breeman  63 jaar oud. opgegroeid in Vlaardingen. Een plaats, die uitgroeide van vissersplaats tot industriestad. In 1972 zijn wij verhuisd naar Ridderkerk. In de Goede Herder Kerk heb ik destijds Jozien leren kennen. Wij wonen nog altijd met veel plezier in Ridderkerk - t Zand. Het is dan ook een omgeving,  waar  we samen na jaren een mooi netwerk van vrienden en kennissen hebben verankerd.

Na mijn studieperiode heb ik altijd gezocht naar een werkomgeving met uitdaging en dynamiek. Maar ook vooral de omgang met individuen. Ik heb gewerkt voor grote multinationals. Het werken met internationale teams en ontmoeten van mensen uit andere culturen, heb ik altijd ervaren als een rijke ervaring, die ik nooit had willen missen.

Ik zou mij graag willen inzetten voor de inwoners van Ridderkerk. Met elkaar bepalen we de toekomst van ons Ridderkerk. Zelf vind ik het belangrijk dat Ridderkerk zelfstandig blijft en een eigen identiteit houdt. We moeten met elkaar van Ridderkerk een gemeente maken, waar we levensbestendig en met veel plezier kunnen wonen en recreëren. Een omgeving waar we met elkaar kunnen samenleven en naar elkaar omzien. Waar we ook vandaan komen, jong of bejaard, rijk of wat minder bedeeld. Een gemeente voor gelijke rechten maar ook plichten.

Ik ben trots als  Ridderkerker, omdat binnen onze gemeente veel voor- en met elkaar wordt gedaan. Mantelzorgers en de talloze vrijwilligers, die dag in en dag uit klaar staan, om allerlei hulp te verlenen.

Waarom het CDA?  Niet alleen omdat het de bijbel als fundament heeft. Maar het is  tevens een grote volkspartij, met een sociaal hart die ruimte biedt  aan de individu in onze  samenleving  Tegelijkertijd  heeft het CDA  het verbinden als belangrijk doel. Een uitdagende opdracht in onze hedendaagse  verdeelde maatschappij.