Column 02-2016

Kerst en Oud en Nieuw zijn anders verlopen dan verwacht. Mijn moeder overleed vlak na de Kerst in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Ze was al ruim een jaar aan het tobben met haar gezondheid, en desondanks kwam haar overlijden voor mij toch nog onverwacht. Je bereidt je er op voor, maar het gaat in het echte leven toch anders dan je denkt.

Door haar afnemende gezondheid lag ze regelmatig in verschillende verpleegtehuizen. En dan merk je snel, dat er grote verschillen zijn. Over het algemeen was de verzorging goed en liefdevol. Een aai, een begripvolle blik en voldoende zorg en aandacht. Bij één verpleegtehuis ben ik geschrokken. De zuurstoffles van mijn moeder was leeg en ze had het benauwd. Ik heb toen aangeklopt op de deur van de zusterpost. Op mijn geklop kwam geen reactie. Ik liep vervolgens naar binnen en vroeg of ik wat mocht vragen. De twee aanwezige medewerkers attendeerden mij op een bordje op de deur ‘Niet storen’. Ik vertelde hen toch dat de zuurstoffles snel omgewisseld moest worden. Het antwoord verbaasde mij nog meer. Alle zuurstofflessen werden op dat moment bijgevuld. Mijn moeder moest maar een uurtje wachten. Wat een slechte planning en waarschijnlijk door de hoge werkdruk een gestreste reactie.

Privacy is belangrijk, ook voor bewoners in verzorgings-en verpleegtehuizen. Je moet anderen toelaten in je hoogstpersoonlijke levenssfeer. Mijn moeder was erg gevoelig voor de bejegening van de verzorgenden. Van een vriendelijke en betrokken verzorgende kon ze veel meer verdragen, dan van iemand die onnodig hard praatte of haar niet aankeek tijdens het wassen.

Ik heb ook gezien hoe zorgvuldig artsen en verplegend personeel in het ziekenhuis omgingen met de vraag over doorbehandelen. Mijn moeder moest op heldere momenten zelf antwoord geven op moeilijke vragen over pijnbestrijding. Er werd niet voor haar of de familie gedacht. Zo hoort het ook.

In het afgelopen jaar heb ik ervaren dat mantelzorg van groot belang is, maar ook kwetsbaar omdat het zwaar is om een balans te vinden tussen werken in een betaalde baan en mantelzorg voor een dierbare. Een mantelzorger moet positief en zelf gezond blijven. Een belangrijke factor voor een goede balans blijkt de flexibiliteit op de werkvloer te zijn. Vaak geeft de mantelzorger niet openlijk blijk van zijn zorgtaken en daardoor weten leidinggevenden niet van de thuissituatie af. De belangrijkste taak van de werkgever ligt op het gebied van bewustwording binnen de organisatie van het feit dat er veel mantelzorgers zijn en het belang om hen te ondersteunen. Een moderne werkgever heeft belang bij uitbreiding van het zorgverlof. Overbelasting is doorgedrongen tot de top drie van verzuimoorzaken. De politiek vraagt meer van de burger. Mensen moeten langer doorwerken en meer zorgen. Dan moet de politiek ze wel in staat stellen om die participatiesamenleving waar te maken.

Peter

Peter Meij

Raadslid CDA